Spillet ble utgitt i 2016 blomstret ut ifra spillselskapet NetEnt. Dette selskapet har laget ulike spillautomater basert på kjente serier som Vikings, og de er kjent for å lage solide nettspill med veldig god kvalitet. NetEnt har laget en hel triologi av spillautomater basert på store helter innen Rock. Her har vi bandene Guns & Roses og Motörhead, og selvfølgelig den store psykedeliske gitarlegenden Jimi Hendrix! Spillautomaten inneholder et godt brukergrensesnitt som er lett å bruke, og en tiltrekkende visuell-stil med tegneserie-aktig grafikk. Spillet har fantastisk musikk fra artisten, som gjør det lett å digge denne automaten. Spillautomaten kan spilles fra alle enheter som har en nettleser slik som datamaskiner, nettbrett og telefoner som kjører IOS eller Android.

Jimi Hendrix levde et kort liv, men rakk å oppnå massiv popularitet 60 og 70-tallet med sin innovative musikk og måte å spille gitar på. I dag har han legendestatus og er en gitarist som mange ser på som sin gitarhelt! Ved å basere en spillautomat på dette, får man det beste av begge verdener. Dette er et helt klart et spill både får musikk og spillelskere. I 2016 fylte NetEnt 20 år og de er et suksessfylt selskap som har kommet utrolig langt. De har bygd seg opp med tiden ifra 1996 da de startet med tre ansatte. Nå har de over tusen ansatte og er ledende innenfor å lage spill-løsninger til ulike nettcasinoer og andre spillsider.

  • Utgitt i 2016 av NetEnt
  • Basert på musikksjangeren Rock
  • Autentisk musikk
  • Kan spilles fra alt som har en nettleser

Tema og tekniske detaljer

Spillet er inspirert av 60-talls, psykedelisk-estetikk utformet i en tegneserieaktig-stil. Dette i tillegg til god spillmekanikk og et godt brukergrensesnitt, gjør denne spillautomaten utrolig lett å spille. Man kan finne igjen et par velkjente elementer fra Jimi Hendrix sin karriere, som den hvite Fender Stratocaster-gitaren han brukte på Woodstockfestivalen, og den utsmykkede han brukte på Monterey Pop Festival. Spillet inneholder heftig musikk fra artisten med låtene: «Foxy Lady» og «Voodoo Chile». Og med en fantastisk god introfilm blir man grepet rett inn i spillet. Hvis man skulle lure på enkelte funksjoner, egenskaper eller regler mens man spiller, er det bare å trykke på informasjons tegnet til venstre eller trykke på spørsmålstegnet nederst.

Spillet holder seg til temaet ved å bruke klassiske, relaterte symboler som blomster, hjerter og fredstegn. Det har også en stilig bakgrunn som passer særdeles godt til Jimi Hendrix sin musikk. Når man vinner, dukker det opp en artig animasjon av blomster som vokser på hver sin side av spillautomaten. Disse blomstene vokser høyere jo mere gevinst man vinner. Symboler begynner å animere seg med blomster rundt rammene. Det er brukt 3D animasjon på Jimi Hendrix, og på gitarene noen steder for å gjøre det hele til et øyefangene øyeblikk. Automaten har seks spesielle spillfunksjoner. og den har fem hjul, tre rader, 20 gevinstlinjer, en maksgevinst på 80 000 mynter, og en super gevinstfrekvens!

Bonusfunksjoner

Når man er i hovedspillet kan man aktivere to funksjoner, nemlig «Purple haze» og «Red Guitar Re-spin» funksjonene. Når «Purple Haze»-symbolet lander på hjul nummer en, aktiveres den og symbolene 10, J, Q, K og A blir gjort om til såkalte wild-symboler. Med Red Guitar Re-spin funksjonen kan man spinne på nytt hvis man får fire eller flere røde gitarsymboler på hjulene. Hvis man fortsatt får røde gitarsymboler under et re-spinn får man enda et re-spinn. Scatter-symboler kan dukke opp på hjul 3, 4 og 5 og hvis man får tre slike kommer man til pek og velg funksjonen i spillet. Pek og velg funksjonen er et spill inni spillet der man skal få tre like symboler ved å klikke på ulike forsterkere og høyttalerkabinetter.

I pek og velg spillet vinner man Coin Wins og gratisspinn som Crosstown Traffic, Purple Haze og Little wing. Man får seks gratisspinn med wild- hjul hvis man samler tre Crostown Traffic gratisspinn. Hvis man får tre Purple Haze gratisspinn symboler kan man få imellom seks til 12 gratisspinn hvor symbolene fem av symbolene blir til wild-symboler. Med Little Wing gratisspinn er det ganske likt bare at man kan få imellom tre og fem overliggende Wild symboler som dukker opp tilfeldig på hjulene for hvert spin. Ved Coin Wins vinner man mynter. Man kan få Coin Win på mellom 8x til 30x den originale innsatsen, hvis man finner tre like Coin symboler inni høyttalerne.

Fordeler

  • Gode bonusfunksjoner
  • Mange ulike gratisspinn
  • Pek og velg funksjonen

Ulemper da?

  • Det kunne vært enda mere musikk integrert i spillet

Konklusjon

Dette er en spillautomat med gode «vibber» som gjør en flott hyllest til Jimi Hendrix. Den er fantastisk god å bruke hvis man er lei av de vanlige og tradisjonelle spillautomatene. NetEnt har gjort en god jobb i å sette sammen spillet, og få temaet på plass. Spillet passer godt inn som deres tredje spillautomat basert på band og artister innenfor Rock. Dette er et veldig godt skritt på vei for å fornye denne spillsjangeren som før bare bestod av masse fruktsymboler. Det ser ut som spillet har fått gode anmeldelser fra flere ulike spillere og at det er blitt godt likt blant både musikkelskere og spillentusiaster. Digger du 60-talls Rock med psykedelisk estetikk er dette helt klart spillautomaten for deg.